Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mazurek orzechowy z dżemem z porzeczki"
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 233
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 233
Składniki
Ciasto: żółtka utrzyj z cukrem pudrem. Masło posiekaj z mąką i proszkiem. Dodaj żółtka, zagnieć. Ciasto rozwałkuj, posmaruj dżemem. Masa: białka ubij z cukrem.
Dodaj orzechy i bułkę tartą, połącz. Posmaruj ciasto. Piecz 40 min w 180°C. Dekoracja: masło utrzyj z cukrem pudrem, dodając mleko, aromat i sok z cytryny. Z masy uformuj bazie, z rozpuszczonego kakao zrób gałązki. Resztę masy zmiksuj z masą krówkową, rozetkami udekoruj brzeg mazurka.Źródło: Chwila dla Ciebie