Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mazurek pomarańczowy"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 223
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 90
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 24
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 223
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 90
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 24
Składniki
Roztop masło, wsyp cukier, podgrzewaj, mieszając, aż się zagotuje. Do gotującej się masy dodaj sypką galaretkę i śmietanę, energicznie rozmieszaj, żeby nie było grudek. Ponownie doprowadź do wrzenia, gotuj ok. 2 min, odstaw do wystudzenia.
Zimną glazurą polej upieczony spód, wstaw do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Udekoruj według gustu.
<strong>Przepis Iwony Cieplik z Milicza</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie