Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mazurek pomarańczowy"
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 79
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 190
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7979
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 79
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 190
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7979
Składniki
Roztop masło, wsyp cukier, podgrzewaj, mieszając, aż się zagotuje. Do gotującej się masy dodaj sypką galaretkę i śmietanę, energicznie rozmieszaj, żeby nie było grudek. Ponownie doprowadź do wrzenia, gotuj ok. 2 min, odstaw do wystudzenia.
Zimną glazurą polej upieczony spód, wstaw do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Udekoruj według gustu.
<strong>Przepis Iwony Cieplik z Milicza</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie