Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co zrobić by świąteczny stół był pomysłowo przygotowany, a dania nie tylko smakowały ale i cieszyły zmysł estetyczny? Mazurek w kształcie wielkanocnego jajka!
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 61
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 291
Polecam Wam dzisiaj brukselkę w innym wydaniu niż robiłam ostatnio. Wyszła py...
Odsłon: 1615
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 61
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 291
Polecam Wam dzisiaj brukselkę w innym wydaniu niż robiłam ostatnio. Wyszła py...
Odsłon: 1615
Składniki
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Czekoladę zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach. Stopniowo, nie przerywając ucierania, dodawać do masła. Na koniec dokładnie wymieszać ze startym chlebem.
Z wafli wyciąć jednakowej wielkości jaja. Jeden posmarować przygotowaną masą. W drugim, pośrodku, wyciąć "ząbki". Powstałymi dwoma kawałkami wafla przykryć masę razową, pozostawiając pasek wolnej masy. Wstawić do lodówki na na noc.
Polewę czekoladową stopić w gorącej kąpieli wodnej. Połową posmarować wafel na wierzchu mazurka. Udekorować mentosami. Z reszty polewy zrobić ozdobne paski na mazurku.