Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 22232
Dodano: 26.03.2009
Odsłon: 6822
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Czekoladę zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach. Stopniowo, nie przerywając ucierania, dodawać do masła. Na koniec dokładnie wymieszać ze startym chlebem.
Z wafli wyciąć jednakowej wielkości jaja. Jeden posmarować przygotowaną masą. W drugim, pośrodku, wyciąć "ząbki". Powstałymi dwoma kawałkami wafla przykryć masę razową, pozostawiając pasek wolnej masy. Wstawić do lodówki na na noc.
Polewę czekoladową stopić w gorącej kąpieli wodnej. Połową posmarować wafel na wierzchu mazurka. Udekorować mentosami. Z reszty polewy zrobić ozdobne paski na mazurku.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

kasikkr 09 kwietnia 2009Zgłoś do usunięcia
WitamJak zetrzeć ten chleb ? to ma być świeży czy suchy ????
0 Kto głosował? | Odpowiedz

Justin 04 kwietnia 2009Zgłoś do usunięcia
świetny pomysł z tymi mentosami i dekoracją ciasta! Wygląda ono na bardzo proste, więc może spróbuję!Pozdrawiam! :)
0 Kto głosował? | Odpowiedz