Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny poczęstunek na świąteczny stół, zachwyci nie tylko smakiem ale i wyglądem
Wszędzie można znaleźć pełno przepisów na wielkanocne babeczki, nie ma co się...
Odsłon: 168
Obecnie ceny wędlin zwalają z nóg, a do tego ciężko trafić na coś naprawdę do...
Odsłon: 10259
Pyszne ciasteczka idealne na Wielkanoc.
Odsłon: 148
Wszędzie można znaleźć pełno przepisów na wielkanocne babeczki, nie ma co się...
Odsłon: 168
Obecnie ceny wędlin zwalają z nóg, a do tego ciężko trafić na coś naprawdę do...
Odsłon: 10259
Pyszne ciasteczka idealne na Wielkanoc.
Odsłon: 148
Składniki
Z rozmrożonego ciasta wykroić prostokąt o wymiarach 24 x 12 cm. Piec go na złoty kolor ok. 25 minut w temp. 220°C
Wystudzić. Żurawiny i migdały krótko przesmażyć i wymieszać. Ostrym nożem wyciąć wierzch z ciasta (boki pozostawiając nietknięte)
Środek wypełnić masą żurawinowo-migdałową. Przygotować polewę zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodając spożywczy barwnik w kolorze żółtym
Mazurek dokładnie pokryć polewą. Z cukru pudru, kakao i kilku kropli wody utrzeć lukier
Mazurek udekorować baziami z lukru i całych migdałów. Można też zrobić świąteczny napis lub ułożyć z migdałów motylki czy wiosenne kwiatki
Przepisy Desery
Desery
Szybkie babeczki łyżką mieszane
Desery
Mazurek
Desery
Tort śmietankowy z truskawkami
Desery
Tort bezowy z białą czekoladą
Szybkie babeczki łyżką mieszane
Szybkie babeczki bez użycia miksera idealne na święta i inne okazje .
Odsłon: 32
Mazurek
Mazurek to pyszne ciasto kojarzone z Wielkanocą, a ile domów, tyle wersji jeg...
Odsłon: 1181