Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny poczęstunek na świąteczny stół, zachwyci nie tylko smakiem ale i wyglądem
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 200
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 327
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 200
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 327
Składniki
Z rozmrożonego ciasta wykroić prostokąt o wymiarach 24 x 12 cm. Piec go na złoty kolor ok. 25 minut w temp. 220°C
Wystudzić. Żurawiny i migdały krótko przesmażyć i wymieszać. Ostrym nożem wyciąć wierzch z ciasta (boki pozostawiając nietknięte)
Środek wypełnić masą żurawinowo-migdałową. Przygotować polewę zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodając spożywczy barwnik w kolorze żółtym
Mazurek dokładnie pokryć polewą. Z cukru pudru, kakao i kilku kropli wody utrzeć lukier
Mazurek udekorować baziami z lukru i całych migdałów. Można też zrobić świąteczny napis lub ułożyć z migdałów motylki czy wiosenne kwiatki