Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mazurek św. Genowefy"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 71
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 177
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 235
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 806
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 71
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 177
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 235
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 806
Składniki
Ubij białka na sztywną pianę, pod koniec wsyp cukier (musi się rozpuścić). Dodaj otartą skórkę z cytryny oraz sok, a następnie pokrojone w paseczki migdały (obrane ze skórki) i daktyle.
Wymieszaj dokładnie masę i rozłóż równą warstwę na opłatkach. Włóż do lekko nagrzanego piekarnika i susz ok. 2 godzin.
Pokrusz czekoladę i włóż do miseczki. Rozpuść w kąpieli wodnej. Jeśli będzie za twarda, dodaj łyżeczkę masła lub wody i rozmieszaj. Rozpuszczoną czekoladę wylej na wierzch mazurka i ozdób sparzonymi oraz obranymi ze skórki migdałami. Poczekaj aż wystygnie. Podawaj pokrojone w prostokąty.Źródło: Olivia