Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczny wielkanocny kąsek.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6164
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9113
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8649
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6164
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9113
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8649
Składniki
Mąkę pszenną zagniatamy z 200 g margaryny, 100 g cukru, żółtkiem i solą. Wkładamy na 1 godzinę do lodówki. Później nakładamy ciasto do dużej blachy na tartę lub średniej, prostokątnej blaszki. Smarujemy wierzch dżemem żurawinowym. Pieczemy na złoty kolor w temp. 200 stopni.
Śmietanę gotujemy z 1 szklanką cukru i 100 g margaryny. Stale mieszamy. Gotujemy tak długo, aż połowa odparuje. Dodajemy wiśnie w żelu i syrop malinowy. Mieszamy. Gorącą masę wylewamy na upieczony spód. Dowolnie zdobimy.