Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczny wielkanocny kąsek.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10394
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336734
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4243
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423519
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10394
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336734
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4243
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423519
Składniki
Mąkę pszenną zagniatamy z 200 g margaryny, 100 g cukru, żółtkiem i solą. Wkładamy na 1 godzinę do lodówki. Później nakładamy ciasto do dużej blachy na tartę lub średniej, prostokątnej blaszki. Smarujemy wierzch dżemem żurawinowym. Pieczemy na złoty kolor w temp. 200 stopni.
Śmietanę gotujemy z 1 szklanką cukru i 100 g margaryny. Stale mieszamy. Gotujemy tak długo, aż połowa odparuje. Dodajemy wiśnie w żelu i syrop malinowy. Mieszamy. Gorącą masę wylewamy na upieczony spód. Dowolnie zdobimy.