Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczny wielkanocny kąsek.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 977
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4253
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 563
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 932
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3864
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 786
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 977
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4253
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 563
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 932
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3864
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 786
Składniki
Mąkę pszenną zagniatamy z 200 g margaryny, 100 g cukru, żółtkiem i solą. Wkładamy na 1 godzinę do lodówki. Później nakładamy ciasto do dużej blachy na tartę lub średniej, prostokątnej blaszki. Smarujemy wierzch dżemem żurawinowym. Pieczemy na złoty kolor w temp. 200 stopni.
Śmietanę gotujemy z 1 szklanką cukru i 100 g margaryny. Stale mieszamy. Gotujemy tak długo, aż połowa odparuje. Dodajemy wiśnie w żelu i syrop malinowy. Mieszamy. Gorącą masę wylewamy na upieczony spód. Dowolnie zdobimy.