Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczny wielkanocny kąsek.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11407
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1221
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11932
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1999
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11407
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1221
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11932
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1999
Składniki
Mąkę pszenną zagniatamy z 200 g margaryny, 100 g cukru, żółtkiem i solą. Wkładamy na 1 godzinę do lodówki. Później nakładamy ciasto do dużej blachy na tartę lub średniej, prostokątnej blaszki. Smarujemy wierzch dżemem żurawinowym. Pieczemy na złoty kolor w temp. 200 stopni.
Śmietanę gotujemy z 1 szklanką cukru i 100 g margaryny. Stale mieszamy. Gotujemy tak długo, aż połowa odparuje. Dodajemy wiśnie w żelu i syrop malinowy. Mieszamy. Gorącą masę wylewamy na upieczony spód. Dowolnie zdobimy.