Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowicie puszyste i wilgotne ciasto z sezonowymi owoocami
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 48
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 116
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 57
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 57
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2951
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 48
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 116
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 57
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 57
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2951
Składniki
Owoce umyj, obierz i pokrój na małe kawałki
Jajka ubij z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli na jasną i puszystą masę Dodaj śmietanę i przestudzone masło, wymieszaj szpatułką Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia i dodaj w dwóch partiach do ciasta, wymieszaj szpatułką Wylej gotowe ciasto na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia Na górze poukładaj owoce, posyp łyżką cukru Piecz przez ok 40-50 min w temp. 180°C (grzałka góra-dół) Po ostudzeniu posyp cukrem pudrem