Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
MICHASZKI, MICHAŁKI po mojemu.. smakiem mocno zbliżone do oryginału :-)
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2034
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9632
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3304
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6742
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2034
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9632
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3304
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6742
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. 1. Czekoladę mleczną połam na kawałki i rozpuść w kąpieli wodnej. 2. Gdy czekolada się rozpuści przełóż ją wraz z pozostałymi składnikami (poza pokruszonym waflem) do robota kuchennego i zmiksuj do połączenia i powstania gładkiej masy. 3. Dodaj okruchy wafla i wymieszaj. 4. Przełóż do małej formy i umieścić w lodówce do stężenia. 5. Gdy masa stężeje pokrój nożem na kawałki wielkości cukierków Michaszków. 6. Ponownie schłodź. POLEWA CZEKOLADOWA: 1. Czekoladę razem z masłem rozpuść w kąpieli wodnej. 2. Gdy się rozpuści i powstanie aksamitny krem zanurz w nim pojedynczo cukierki i odkładaj na folię aluminiową do stężenia. 3. Dekorację Esy floresy wykonaj z czekolady deserowej (najpierw razem z masłem rozpuść w kąpieli wodnej). 4. Odstaw do stężenia. 5. Najszybciej czekolada zastygnie w lodówce. 6. Przechowuj w lodówce. 7. Smacznego.