Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mięsna kula z kalafiora z grzankami"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
Bagietkę pokrój na kawałki i podpiecz w piekarniku. Kalafiora oczyść i gotuj w osolonej wodzie przez 5 minut. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Bułkę namocz w mleku i odstaw, aby zmiękła. Odciśnij ją i wymieszaj z mięsem.
Dodaj jajko, cebulę i całość dopraw solą oraz pieprzem. Kalafiora obłóż dokładnie masą mięsną. Skrop oliwą i włóż do wyłożonej papierem do pieczenia brytfanny. Całość wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w temperaturze 180°C przez 25 minut. Kulę podawaj z grzankami i sosem śmietanowo-czosnkowym.Źródło: Na żywo