Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Migdaliki z kwaśną nutą"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1808
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1808
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Biały ser zmiel kilkakrotnie przez maszynkę. Masło utrzyj, dodaj jajo, żółtka, ucieraj przez kilka minut. Wsyp mielone migdały, cukier, dodaj ser, całość zmiksuj blenderem lub zagnieć ręką. Ciasto rozwałkuj, podsypując je migdałami lub mąką.
Wycinaj z niego malutkie krążki. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. kładź ciasteczka, piecz 20 minut w temperaturze 180°C.
Rabarbar obierz, pokrój, uduś z cukrem. Zrób budyń, dodaj żelatynę. Ciasteczka przekładaj budyniem i konfiturą z rabarbaru.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień