Do góry

Desery Przepis na:

Migdałowe babeczki z kwiatkiem

Migdałowe babeczki z kwiatkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12882

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Migdałowe babeczki z kwiatkiem"

Składniki

  • 4 jajka
  • 25 dag mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • pół łyżeczki sody
  • 300 ml kwaśnej śmietany
  • 14 dag cukru
  • 80 ml oleju
  • 5 dag mielonych migdałów
  • 5 kropli aromatu migdałowego. Dekoracja:
  • 350 ml śmietany 30-proc
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 12 kwiatków cukrowych
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. sypkie połącz. Jajka roztrzep, dodaj śmietanę, olej, suche, migdały, aromat, wymieszaj. Foremki wyłóż papilotkami, nakładaj po porcji ciasta, piecz 15 minut w temperaturze 200° C. Wyjmij, wystudź.

  2. Śmietanę ubij, dodaj cukier puder. Wierzch udekoruj śmietaną i cukrowymi kwiatkami.

  3. CZAS: około 40 minut

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń