Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Migdałowe ciastka z cukrem"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9144
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9144
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Jajka umyj, oddziel żółtka od białek. Masło zetrzyj na tarce. Mąkę przesiej do miski, dodaj masło, cukier, sól, żółtka, szybko zagnieć ciasto. Uformuj z niego kulę, zawiń w folię spożywczą, wstaw do zamrażalnika na 30 minut.
Migdały sparz, ściągnij skórki, posiekaj w słupki. Rozgrzej patelnię, wrzuć migdały, upraż na złoto, ciągle mieszając. Wystudzone migdały wymieszaj z trzema łyżkami cukru pudru.
Ciasto rozwałkuj na grubość pół centymetra. Wytnij z niego kółka. Posyp migdałami, posmaruj białkiem. Układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez 15 minut w temperaturze 180°C. Po wyjęciu z pieca od razu posyp resztą cukru pudru.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień