Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ,ropływajace mini bezy pavlowa
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3834
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414679
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2378
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3834
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414679
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2378
Składniki
Piekarnik nagrzać na 120 °C beż termoobiegu. Przygotować blaszkę i wyłożyć papierem do pieczenia. Narysować 12 kółek o średnicy 8 cm. Białka ubijać niekoniecznie na sztywną masę stopniowo dodawać po łyżce cukru i ubijać aż do rozpuszczenia cukru. Na koniec gdy masa jest już sztywna i błyszcząca dodać 1 łyżkę mąki ziemniaczanej i 1 łyżkę soku z cytryny. Wymieszać dobrze i układać na blaszcze formując 12 krążków. Wstawić do piekarnika i piec 25 min w 120°C następnie zmniejszyć temperature do 100 °C i suszyć bezy 45 min. Po tym czasie bezy będą chrupiące z zewnątrz a miekkie w środku jeżeli ktoś lubi w całości suche suszyć jeszcze kolejne 45 min . Na bezy wyłożyć masę z ubitej śmietanany z serkiem mascarpone i cukrem waniliowym. Na wierz wyłożyć owoce (mogą być różne ja użyłam truskawki, wcześniej je pokroiłam w kostkę i posypłam łyżeczką cukru) i takie owoce w syropie przełożyłam na krem .