Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne pączki z serka homogenizowanego. Puszyste, delikatne, pyszne.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113224
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 635
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1105
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 726
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113224
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 635
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1105
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 726
Składniki
W misce umieść mąkę, sól oraz proszek do pieczenia i wymieszać wszystko łyżką. Do miski wbić dwa jajka i przełożyć też serki waniliowe. Wszystko wymieszać dokładnie łyżką na jednolitą masę. Ciasto będzie gęste i klejące. Szeroki garnek lub patelnię z wysokim brzegiem napełnić olejem, zagrzać i smażyć na nim pączusie. Przy czym ciasto nabierać posmarowana olejem łyżką (wtedy łatwo się nabierze i zsunie) i wylewać kuleczki na gorący olej. Smażyć z dwóch stron. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.