Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój dzisiejszy deser powstał w niecałe dwadzieścia minut, z czego piętnaście to czas, kiedy ciastka się piekły. Połączenie wilgotnej masy makowej z chrupkim ciastem francuskim przypadnie do gustu nawet tym, którzy za makiem nie przepadają. Doskonale komponują się ze świeżymi listkami melisy. Koniecznie wypróbujcie!
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 29
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 195
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 29
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 195
Składniki
Ciasto rozwinąć delikatnie, wygładzić dłońmi. Na całej powierzchni rozsmarować masę makową i zrolować ciasno wzdłuż dłuższego brzegu. Można je dla pewności, by się nie rozkleiło, docisnąć dłońmi. Całość posmarować rozbełtanym jajem (z każdej strony) i posypać brązowym cukrem. Odcinać jedno - półtora centymetrowe kawałki i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w pozycji masą w dół. U mnie, po podziale ciasta, wyszło dwadzieścia mini roladek.
Piec około kwadransa w temperaturze 200 stopni Celsjusza. Smacznego :-)