Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
S’more jest bardzo amerykańskie. Biwakowe. Tradycyjnie przygotowywane nad ogniskiem. Z pianek marshmallow. Układane między krakersami. Zupgradeowane o czekoladę. Mniej tradycyjnie robione na miliard i jeden sposób. Byle pianki były. A dziś Amerykanie obchodzą narodowy dzień s’more. A mi zostało trochę ciasta tartowego. Więc zrobiłam s’mora-stwora. Tartowego. Z batonikiem.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11299
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4945
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9844
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1461
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11299
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4945
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9844
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1461
Składniki
Mąkę przesiewam, łączę z proszkiem do pieczenia, solą i lnem. Jogurt łączę z mąką i zagniatam ciasto. Ciasto rozwałkowuję na małym arkuszu papieru do pieczenia. Podsypuję mąką, jeśli się klei. Jak mam już gotowe /niezbyt grube/ koło ciasta, nakłuwam je na środku.
Smaruję środek kremowym serem /pozostawiam wolny pierścień zewnętrzny około 1-1,5 cm/. Baton kroję w poprzek i układam na warstwie sera. Na warstwie batonowej układam pianki marshmallow. Brzegi tary zagniatam do góry, tworząc koszyczek wokół nadzienia. Foremkę wykładam papierem do pieczenia i przekładam s’more tartę. Wkładam ciasto do rozgrzanego piekarnika, piekę 20 minut. Podaję na ciepło.