Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8184
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1176
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9949
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4554
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 587
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8184
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1176
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9949
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4554
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 587
Składniki
Z mąki, cukru pudru, masła, żółtka oraz z szczypty soli zagnieść ciasto. Zawiń je w folię spożywczą i chłodź przez 30 min w lodówce. Wysmaruj formę masłem i przełóż papierem do pieczenia uciętym w paski.
Kwaśną śmietanę utrzeć z cukrem, cukrem wanilinowym, śmietanką, sokiem z cytryny i żółtkiem. Dodaj do masy połowę owoców i delikatnie wymieszaj.
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni. Ciasto rozwałkuj, podsypując mąką- będzie się przyklejać. Wycinaj kółka o większej średnicy niż forma( o ok. 3cm większe). Przełóż ciasto do wysmarowanej formy na paski papieru do pieczenia( ułatwi to późniejsze wyjęcie tart). Ponakłuwaj ciasto widelcem.
Rozłóż masę w foremkach, a na wierzch rozłóżyć pozostałe owoce. Tartaletki piec w temperaturze 190 stopni przez 20-25 min.