Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto 3-Bit znają i uwielbiają chyba wszyscy. Rozpływa się w ustach i mimo, że słodkie to jednak kubki smakowe szaleją. A gdyby tak podać 3-Bit w formie mini torcików delikatnie oprószonych cynamonem z dodatkiem malin ? Cynamon podkręca smak a maliny dodają świeżości. Niby to samo a jednak.. Polecam:)
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 703
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22727
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15092
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4829
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45287
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 703
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22727
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15092
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4829
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45287
Składniki
Składniki na 6 lub 8 mini torcików, w zależności od tego jaką średnicę będą miały wycinane przez nas torciki. Ciasto robimy na dużej prostokątnej blasze, potem wycinamy kółka ( szklanką, okrągłą foremką - czym nam pasuje).
Na blasze układamy pierwszą warstwę krakersów. Gotujemy budyń wg przepisu na opakowaniu. Wylewamy na krakersy taki gorący budyń. Na to układamy następną warstwę krakersów. Masę kajmakową otwieramy, wstawiamy do garnka z gorącą wodą i chwilkę mieszamy - będzie łatwiej ją rozprowadzić. Rozsmarowujemy ją na krakersach, następnie lekko oprószamy cynamonem. Układamy kolejną warstwę krakersów i odstawiamy na chwilę do wystudzenia.
Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukru pudru do smaku wg naszego uznania. Rozkładamy ją na ostatniej warstwie krakersów. Całość oprószamy cynamonem i szczyptą kakao. Schładzamy. Następnie z dużej blachy ostrożnie wycinany okrągłą foremką/ szklanką/ miseczką mini torciki. Układamy na nich świeże maliny i podajemy.
Pyszne i orzeźwiające :)