Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Minidynie z mięsno-ryżowym farszem"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 298
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 392
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 564
Polecam.
Odsłon: 861
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 298
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 392
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 564
Polecam.
Odsłon: 861
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Wyłóż półkę papierem do pieczenia. Odetnij wierzchołki dyń. Wydrąż je łyżką i ułóż na papierze. Skrop 2 łyżkami oleju. Piecz 30 minut (aż zmiękną).
Rozgrzej w rondlu resztę oleju. Podsmaż na nim cebulę i czosnek. Wsyp curry i smaż pół minuty. Dodaj mięso i smaż, mieszając, 5 minut (aż zbrązowieje). Dodaj ryż i bulion, zagotuj. Przykryj, zmniejsz ogień i duś całość 15 minut. Na 5 minut przed końcem wrzuć zielony groszek.
Napełnij dynie farszem. Przykryj odciętymi wierzchołkami. Wstaw do piekarnika i zapiekaj 5 minut. Podawaj z jogurtem i listkami kolendry.Źródło: Olivia