Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Minidynie z mięsno-ryżowym farszem"
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 548
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 606
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 878
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 548
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 606
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 878
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Wyłóż półkę papierem do pieczenia. Odetnij wierzchołki dyń. Wydrąż je łyżką i ułóż na papierze. Skrop 2 łyżkami oleju. Piecz 30 minut (aż zmiękną).
Rozgrzej w rondlu resztę oleju. Podsmaż na nim cebulę i czosnek. Wsyp curry i smaż pół minuty. Dodaj mięso i smaż, mieszając, 5 minut (aż zbrązowieje). Dodaj ryż i bulion, zagotuj. Przykryj, zmniejsz ogień i duś całość 15 minut. Na 5 minut przed końcem wrzuć zielony groszek.
Napełnij dynie farszem. Przykryj odciętymi wierzchołkami. Wstaw do piekarnika i zapiekaj 5 minut. Podawaj z jogurtem i listkami kolendry.Źródło: Olivia