Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
od jakiegoś czasu "chodził" za mną sernik :-), a że duża blacha, to straszne szaleństwo, zdecydowałam się na jego mini wersję, taką "na ząb" :-) w dodatku z moim ulubionym likierem jajecznym :-)
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2342
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3503
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4275
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74292
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2342
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3503
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4275
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74292
Składniki
Spód: Ciastka pokruszyć drobno i połączyć z roztopionym masłem, powinny wyglądac jak mokry piasek. Przygotować foremki do muffinek i papilotki (u mnie z tej porcji wyszły 24 serniczki). Masę ciastkową wyłożyć do papilotek i docisnąć łyżeczką.
Masa serowa: wszystkie składniki oprócz czekolady zmiksować na gładką masę (będzie bardzo rzadka). Na końcu dodać kawałki czekolady i wymieszać łyżką. Gotową masę wylać na spody z ciastek. Piec ok. 40-45 min. w temp. 170 stopni. Ostudzić i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Przed podaniem można obsypać cukrem pudrem lub tak jak u mnie startą czekoladą. Smacznego :-)