Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Miniserniczki z jeżyną i pomarańczą"
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 122
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 358
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1054
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 122
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 358
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1054
Składniki
ok. 45 minut • Porcja ok. 340 kcal • Koszt porcji ok. 90 gr • Przepis na 12 porcji
Jajka utrzyj z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę. Pomarańczę wyszoruj, sparz wrzącą wodą, osusz, zetrzyj z niej skórkę i wyciśnij sok.
Do masy jajecznej dodaj ser, skórkę pomarańczową, budyń i wyciśnięty sok. Miksuj wszystko do połączenia się składników. Masą serową napełnij papierowe papilotki lub foremki. Do każdej wciśnij po kilka rozmrożonych, osuszonych i oprószonych cukrem pudrem jeżyn.
Piecz ok. 30 minut w 180°C. Po upieczeniu pozostaw w uchylonym piekarniku do przestudzenia.
Papilotki usuń (lub wyjmij z foremek), gdy serniczki zupełnie wystygną. Przed podaniem lekko oprósz cukrem pudrem.
Takie miniserniczki można przygotować w różnych wersjach smakowych, np. waniliowy proszek budyniowy zastąpić wiórkami kokosowymi.
Do masy serowej można wlać 5 dag rozpuszczonej białej czekolady czy dodać 2 łyżki ciemnego kakao.
Zamiast pomarańczy warto użyć cytryny. Z serem świetnie komponują się też czarne jagody oraz wiśnie.Źródło: Kobieta i życie