Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Miodowe pączusie"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 274
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 260
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 49
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 57
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 274
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 260
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 49
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 57
Składniki
Wymieszaj mąkę, sól, drożdże i skórkę, dodaj 2 szkl. ciepłej wody i wyrabiaj. Po chwili dodaj sok, łyżkę miodu i wyrabiaj, aż ciasto będzie jednolite i sprężyste.
Nakryj ściereczką, odstaw, by podrosło. Nakładaj łyżką na gorący olej, smaż na złoty brąz. Gorące pączki osącz na ręczniku papierowym i polej miodem.Źródło: Świat kobiety