Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto, chociaż trochę pracochłonne :) Smakuje zarówno dzieciom, jak i dorosłym! :)
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 40
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 97
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4780
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 40
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 97
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4780
Składniki
Przygotowujemy ciasto: Siekamy mąkę z margaryną, łączymy z resztą składników i dokładnie wyrabiamy. Ciasto dzielimy na 3 równe części. Każdą z nich rozwałkowujemy i kładziemy(osobno), po kolei na wysmarowaną margaryną blachę. Każdy z placków pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200*C, około 10-13 minut.
Przygotowujemy masę: gotujemy kaszę mannę w mleku a następnie studzimy. Margarynę rozgniatamy pałką, stopniowo dodając do niej cukier i żółtka, a następnie wystudzoną kaszę mannę. Wszystko ucieramy dokładnie pałką na jednolitą masę. Pod koniec ucierania dodajemy do smaku parę kropel olejku migdałowego oraz kwasek cytrynowy(rozcieńczony z wodą). Dokładnie mieszamy.
Przekładamy przygotowane placki masą, a górę ciasta posypujemy cukrem pudrem. Można też polać ciasto lukrem, ale dużo lepiej smakuje z cukrem pudrem.
Ciasto wkładamy do lodówki, by wszystko dobrze się "przegryzło", a ciasto nasiąkło masą. Najlepiej smakuje odleżany, około dzień, dwa po przygotowaniu. Smacznego! :)