Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto miodowe z jabłkami polecam
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 510
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1369
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 96
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 380
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 510
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1369
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 96
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 380
Składniki
Do miski daje mąkę z sodą jajka sodę ,miód , margarynę zagniatam ciast dziele na dwie części i piekę dwa placki tej samej wielkości w 200 stopniach około 15 -20 minut bez termo obiegu na środkowej półce .Upieczone placki zostawiam do ostygnięcia .
Masa jabłkowa galaretki rozpuszczam w szklance wrzątku odstawiam by ostygły ,a jabłka obieram i ścieram na tarce o grubych oczkach ,ostudzona galaretkę wlewam do jabłek mieszam odstawiam na czas dalszych przygotowań
Masa śmietanowa 250 gr margaryny ucieram z cukrem pudrem po troszku dodaje śmietanę i ucieram na puszysta masę
Polewa składniki polewy rozpuszczam w garnku i odstawiam do ostudzenia
Pierwszy placek układam w formie w której był pieczony na niego wykładam polew masy śmietanowej na nią masę jabłkową i resztę masy śmietanowej na jabłka przykrywam drugim plackiem polewam ostudzona polewą posypuje rozdrobnionymi orzechami i do lodówki na kilka godzin najlepiej na noc Smacznego