Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Miodownik z kremem z grysiku"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 127
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 127
Składniki
Połowę margaryny i miód włóż do garnka, podgrzewaj mieszając, aż się stopią i dobrze połączą. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia do dużej miseczki. Wsyp cukier. Wbij jajka. Dodaj margarynę z miodem. Rękoma zagnieć gładkie ciasto. Trzy jednakowe blachy wyłóż papierem do pieczenia.
Ciasto rozdziel na 3 porcje. Każdą rozwałkuj. Uwaga, ciasto przy wałkowaniu może się nieco kruszyć! Placki ułóż na spodach blach. Kolejno wstawiaj do piekarnika rozgrzanego do temp. 180o C. Piecz po ok. 15 minut. Mleko zagotuj z cukrem waniliowym. Wsyp kaszkę, gotuj kilka minut, do zgęstnienia. Wystudź.
Polewę czekoladową stop, przestudź. Zimną kaszkę utrzyj drewnianą pałką z resztą margaryny. W czasie ucierania porcjami wsyp cukier puder. Wystudzone placki przełóż kremem z grysiku. Lekko dociśnij. Oblej polewą i udekoruj wiórkami. Odstaw na mniej więcej dobę, by ciasto można było łatwo pokroić.Źródło: Naj