Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne ciasto na świąteczny stół. Miód i orzechy - same najlepsze rzeczy w jednym cieście. :) Przepis znalazłam w jednej z gazet dla pań, wypróbowałam i się zakochałam! ;)
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34044
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 467
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 1969
Sałatka idealna do pracy - z indykiem, kremowym i orzechowym serem Gruyère i...
Odsłon: 30
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10251
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34044
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 467
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 1969
Sałatka idealna do pracy - z indykiem, kremowym i orzechowym serem Gruyère i...
Odsłon: 30
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10251
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę i cukier, dodajemy jajka i margarynę. Mleko podgrzejcie w garnku razem z miodem, dodajcie sodę, dokładnie wymieszajcie i dodajcie do reszty składników. Ciasto dobrze wyrobić i podzielić na dwie części. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Pierwszą część ciasta wyłożyć na blachę i piec w 170 stopniach przez 20 minut.
Kiedy pierwsza część ciasta będzie w piekarniku należy zabrać się za przygotowanie masy orzechowej. Orzechy drobno posiekać. W garnuszku stopić mleko, cukier i masło. Następnie dodać posiekane orzechy. Wszystko razem wymieszać. Drugą część ciasta wyłożyć na blachę z papierem do pieczenia. Po wierzchu rozprowadzić masę orzechową i piec w 170 stopniach przed 25- 30 minut.
Kiedy ciasta będą się studzić robimy krem. Budyń ugotować na mleku, dodać cukier i ostudzić. Miękkie masło utrzeć i dodawać do niego budyń po łyżce cały czas miksując. Ciasto składamy następująco: placek pusty, krem i placek z masą orzechową na wierzchu.