Do góry

Desery Przepis na:

Miodowy przekładaniec

Miodowy przekładaniec

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 18990

Dodano:

Odsłon: 7

Smaczny pomysł na "Miodowy przekładaniec"

Składniki

  • 50 dag margaryny
  • 4 łyżki miodu
  • 50 dag mąki
  • 10 dag cukru
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 litr mleka
  • 9 łyżek kaszy manny
  • 1 szkl. cukru pudru
  • 1 op. polewy kajmakowej
  • posiekane orzechy do dekoracji
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Czas przygotowania: 85 minut (bez czasu oczekiwania). 1 porcja: 310 kcal. Cena porcji: 60 gr

  2. Połowę margaryny i miód włóż do garnka, podgrzewaj, mieszając, aż się stopią. Mąkę przesiej z proszkiem do miski. Dosyp cukier. Wbij jajka. Dodaj margarynę z miodem. Zagnieć ciasto. Trzy jednakowe blachy wyłóż pergaminem.

  3. Ciasto rozdziel na 3 porcje. Każdą rozwałkuj. Placki ułóż na blachach. Piecz po około 15 minut w 180 st. Mleko zagotuj. Wsyp kaszkę, gotuj do zgęstnienia. Wystudź. Polewę stop, przestudź.

  4. Zimną kaszkę utrzyj drewnianą pałką z resztą margaryny. W czasie ucierania porcjami wsyp cukier puder.

  5. Wystudzone placki przełóż kremem z grysiku. Lekko dociśnij. Oblej polewą i posyp orzechami. Odstaw na dobę, by ciasto można było łatwo pokroić. .

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń