Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Młoda kapusta z kurczakiem"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 342
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 71
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 122
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 342
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 71
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 122
Składniki
Kapustę płuczę, usuwam głąb. Liście drobno kroję, zalewam wodą tak, aby je przy krywała, dodaję sok z cytryny, zagotowuję i odcedzam.
Mięso drobno kroję, oprószam solą i pieprzem, obsmażam na oleju.
Kapustę ponownie zalewam wodą (3 szklankami), dodaję cukier i koncentrat. Doprowadzam do wrzenia i gotuję ok. 10 min. Dodaję mięso, słodką paprykę, gotuję 5-10 min. Dodaję posiekany koperek, podgrzewam 2 min.
Jeśli ktoś woli gęstszą potrawę, wystarczy, że doda do niej 2 łyżeczki mąki rozrobionej z wodą. Katarzyna Cukier z Domaszna
45 min • Porcja 50 kcal • Koszt porcji 2,30 zł • Przepis na 4 porcjeŹródło: Kobieta i życie