Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne, bardzo smaczne czekoladowe ciasto o smaku piernika, upieczone z konfiturą śliwkową. Całe ciasto polane jest polewą czekoladową. Jest idealne do popołudniowej kawy.
mikser,szklanka 250 ml,miska,forma do pieczenia duża keksówka
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 163
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 76
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 21
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 153
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 42
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 163
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 76
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 21
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 153
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 42
Składniki
W misce miksujemy jajka z cukrem na puszystą masę. Do drugiej miseczki przesiewamy mąkę, sodę, kakao i przyprawę do piernika. Wymieszane suche składniki dodajemy do masy jajecznej i miksujemy. Podczas miksowania dodajemy konfiturę śliwkową, mleko i olej. Miksujemy do powstania masy o konsystencji gęstej śmietany. Gotową masę wlewamy do wysmarowanej tłuszczem dużej formy keksowej i pieczemy w temperaturze 170 stopni Celsjusza około 60 minut, do suchego patyczka. Upieczone i ostudzone ciasto polewamy czekoladą i posypujemy kolorową posypką.
Wykonanie polewy czekoladowej: W małym rondelku zagotowujemy masło, wyłączamy grzanie i dodajemy do masła rozkruszoną czekoladę. Dokładnie mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się czekolady. Smacznego !!!