Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsza wersja jest śliwkowa z okazji kończącego się sezonu na te przepyszne i zdrowe owoce.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31309
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14516
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1385
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31309
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14516
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1385
Składniki
Ze śliwek pozbywamy się pestek.(możecie pokroić je na mniejsze kawałki)
Do mąki dodajemy jaja, proszek do pieczenia,olej i miksujemy.
Następnie dżem śliwkowy i śliwki, ponownie miksujemy do dokładnego połączenia składników.
Formę wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy masę i pieczemy 40 min 180 stopni.