Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na truskawki własnie się zaczyna, warto więc wykorzystać je do rewelacyjnie pysznych deserów.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47628
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165246
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 340
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 88
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47628
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165246
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 340
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 88
Składniki
Ciastka rozdrabniamy na piasek (razem z nadzieniem), masło roztapiamy i mieszamy z pokruszonymi ciastkami. Dno tortownicy o średnicy 26 cm wykładamy papierem do pieczenia, wyklejamy dokładnie masą ciasteczkową. Dociskamy.
3 galaretki rozpuszczamy w 500 ml wrzątku. Studzimy. Truskawki pozbawiamy szypułek, dokładnie blendujemy. Mieszamy z serkami homogenizowanymi i wystudzoną galaretką. Masę wylewamy na ciasteczkowy spód. UWAGA!!! Masa jest rzadka. Wstawiamy do lodówki i postawiamy do stężenia. Pozostałe truskawki kroimy wg uznania - ja pokroiłam w kostkę, układamy na stężałej masie.
Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku, studzimy. Lekko tężejącą wylewamy na wierzch sernika. Wstawiamy do lodówki. Gdy galaretka stężeje nasz sernik jest gotowy.