Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na truskawki własnie się zaczyna, warto więc wykorzystać je do rewelacyjnie pysznych deserów.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 193
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 256
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 276
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 193
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 256
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 276
Składniki
Ciastka rozdrabniamy na piasek (razem z nadzieniem), masło roztapiamy i mieszamy z pokruszonymi ciastkami. Dno tortownicy o średnicy 26 cm wykładamy papierem do pieczenia, wyklejamy dokładnie masą ciasteczkową. Dociskamy.
3 galaretki rozpuszczamy w 500 ml wrzątku. Studzimy. Truskawki pozbawiamy szypułek, dokładnie blendujemy. Mieszamy z serkami homogenizowanymi i wystudzoną galaretką. Masę wylewamy na ciasteczkowy spód. UWAGA!!! Masa jest rzadka. Wstawiamy do lodówki i postawiamy do stężenia. Pozostałe truskawki kroimy wg uznania - ja pokroiłam w kostkę, układamy na stężałej masie.
Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku, studzimy. Lekko tężejącą wylewamy na wierzch sernika. Wstawiamy do lodówki. Gdy galaretka stężeje nasz sernik jest gotowy.