Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mamy oczywiście wielki wybór czekoladek w sklepie, ale zrobienie ich samemu to super zabawa, można popuścić wodze fantazji jeśli chodzi o wymyślanie nadzienia, ja zrobiłam tym razem z masła orzechowego i gorzkiej czekolady, te oryginalne były dla nas za słodkie
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11190
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4924
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9716
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1448
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11190
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4924
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9716
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1448
Składniki
1.czekoladę połamać na kawałki, ustawić z miską nad gotującą się wodą, powoli rozpuścić, 2. foremki do pralinek posmarować dokładnie czekoladą za pomocą małej łopatki lub pędzelka, grubość warstwy czekolady zależy od naszego uznania, zostawić ok 1/3 roztopionej czekolady na ostanią warstwę, 3. odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia, 4. gdy czekolada będzie już twarda nałożyć nadzienie a następnie zakryć warstwą czekolady, dobrze ostudzić, smacznego