Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i dietetyczne batoniki musli
Sernik królewski z brzoskwiniami to wyśmienite, klasyczne ciasto serowe na kr...
Odsłon: 24914
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 125
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 83
Spaghetti carbonara to jedno z popularnych dań kuchni włoskiej. W oryginalnej...
Odsłon: 549
Sernik królewski z brzoskwiniami to wyśmienite, klasyczne ciasto serowe na kr...
Odsłon: 24914
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 125
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 83
Spaghetti carbonara to jedno z popularnych dań kuchni włoskiej. W oryginalnej...
Odsłon: 549
Składniki
Wszystkie ziarna i płatki wsypujemy na patelnię i prażymy kilka minut - aż sezam się zarumieni. Następnie ziarna przesypujemy do innego naczynia i na tą samą patelnię wlewamy miód, gdy się "rozpuści" dodajemy mleko i mieszamy. Po ok 2 minutach dosypujemy ziarna, płatki owsiane i rodzynki. Mieszamy aż wszystko ładnie się sklei. Gotową masę wykładamy na papier do pieczenia, równo rozsmarowujemy łyżką i przykrywamy papierem. Na górze kładziemy "obciążnik" - u mnie drewniana deska do krojenia, a gdy masa ostygnie wkładamy do lodówki na godzinę. Po tym czasie tniemy masę na batoniki :)