Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Moussaka z bakłażanem"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Ziemniaki pokrój, gotuj 20 minut. Pomidory sparz, obierz, pokrój w kostkę, jeden w plastry. Usmaż mięso. Dodaj cebulę, przecier pomidorowy, pokrojone pomidory, oregano, przyprawy. Usmaż. Paprykę i bakłażana pokrój, usmaż.
Masło rozpuść, dodaj mąkę, smaż, wlej mleko, przypraw, gotuj, mieszając. Sos delikatnie ostudź, wymieszaj z jajkiem.
Żaroodporne naczynie polej olejem, ułóż ziemniaki, bakłażana, mięso, na wierzchu ułóż warzywa i ser. Piecz w 180°C 40 minut.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień