Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10995
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6304
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5401
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13263
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5027
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10995
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6304
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5401
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13263
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5027
Składniki
Ciasto zagnieść z mąki i jaj tak aby odstawało od dłoni. Rozwałkować bardzo cieniutko, pokroić na paski 3 cm x 10 cm. Smażyć na głębokim oleju Kujawski mocno rozgrzanym. Wykonanie polewy; Na dno garnuszka wlać odrobinę wody, dodać margarynę, rozpuścić. Następnie do rozpuszczonej margaryny dodajemy cukier i miód, zagotowujemy. Dodajemy rodzynki i orzechy posiekane. Następnie zdejmujemy z ognia. Na półmisku układamy podłużne paski polewając je polewą i posypując makiem. Układamy tak aby wizualnie przypominało nam mrowisko. Smacznego!!!