Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22708
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15073
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4815
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45183
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 698
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22708
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15073
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4815
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45183
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 698
Składniki
Ciasto zagnieść z mąki i jaj tak aby odstawało od dłoni. Rozwałkować bardzo cieniutko, pokroić na paski 3 cm x 10 cm. Smażyć na głębokim oleju Kujawski mocno rozgrzanym. Wykonanie polewy; Na dno garnuszka wlać odrobinę wody, dodać margarynę, rozpuścić. Następnie do rozpuszczonej margaryny dodajemy cukier i miód, zagotowujemy. Dodajemy rodzynki i orzechy posiekane. Następnie zdejmujemy z ognia. Na półmisku układamy podłużne paski polewając je polewą i posypując makiem. Układamy tak aby wizualnie przypominało nam mrowisko. Smacznego!!!