Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Ciasto zagnieść z mąki i jaj tak aby odstawało od dłoni. Rozwałkować bardzo cieniutko, pokroić na paski 3 cm x 10 cm. Smażyć na głębokim oleju Kujawski mocno rozgrzanym. Wykonanie polewy; Na dno garnuszka wlać odrobinę wody, dodać margarynę, rozpuścić. Następnie do rozpuszczonej margaryny dodajemy cukier i miód, zagotowujemy. Dodajemy rodzynki i orzechy posiekane. Następnie zdejmujemy z ognia. Na półmisku układamy podłużne paski polewając je polewą i posypując makiem. Układamy tak aby wizualnie przypominało nam mrowisko. Smacznego!!!