Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mrumruaria to biała galaretka wykonywana na oryginalnej śmietanie Zott. Z podanych tutaj proporcji wychodzą 2 duże miseczki.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5586
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1070
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12142
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5153
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1503
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5586
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1070
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12142
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5153
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1503
Składniki
1 galaretkę (nie wymagającą gotowania) rozpuścić w 1/3 ilości wrzącej wody podanej w przepisie na torebce. Pozostałą ilość wody z przepisu (2/3) zastąpić zimną śmietaną Zott Natur 12%. Rozpuszczoną galaretkę połączyć ze śmietaną i ubić na pianę (nie będzie to bardzo sztywna piana). Stygnącą masę wlać do miseczek i wstawić do lodówki. Pozostawić aż do stężenia.
Gdy galaretka stężeje ubrać ją owocami I skórką pomarańczową oraz polać rozpuszczoną gorzką czekoladą. Smacznego! Dziękuję za przepis Parabrzuchowi!