Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miałam w lodówce gotową masę makową, ciasto francuskie i po krótkim namyśle p...
Odsłon: 22
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 565
Miałam w lodówce gotową masę makową, ciasto francuskie i po krótkim namyśle p...
Odsłon: 22
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 565
Składniki
Przesiać mąkę, proszek, cukier i sól do jednej miski. W innej misce połączyć jaja, mleko i olej, używając trzepaczki. Miksturę dodać do suchych składników i mieszać - niiezbyt dokładnie - suche składniki mają być ledwie wilgotne i wszystko nie za bardzo wymieszane. Przełożyć masę łyżeczką do formy do około 3/4. Piec przez 15 do 20 minut, aż będą złotobrązowe.