Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek cukinii jest niewyczuwalny w smaku, ale nadaje ciastu wilgotność, dzięki której muffiny nie wyschną z dnia na dzień. Ciasto jest bardzo miękkie, delikatne, biszkoptowe
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 329
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 556
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1034
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 329
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 556
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1034
Składniki
W misce wymieszać mąkę, sól, cynamon i sodę. W oddzielnej misce utrzeć trzepaczką jajka z cukrem, przez około 1 minutę. Nadal ucierając, wlewać cienkim strumieniem olej. Następnie dodać cukinię i wymieszać. Wsypać suche składniki i wymieszać łyżką tylko do połączenie składników. Na koniec dodać roztopioną w kąpieli wodnej i lekko przestudzoną czekoladę i ponownie wymieszać. Ciasto przelewać do foremek na muffinki. Piec w temp. 180 ºC, przez około 25-30 minut. Muffinki polać polewą. Czekoladę połamać, wrzucić do garnka o grubym dnie, dodać kwaśną śmietanę i podgrzewać na małym ogniu. Kiedy polewa będzie jednolita, zdjąć z ognia i udekorować muffiny. Pozostawić do zastygnięcia. Smacznego!