Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Muffinki czekoladowe"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
Do rondelka włóż masło lub margarynę, roztop. Obie czekolady drobno posiekaj. Przygotuj dwie miski. Do pierwszej przesiej mąkę, wsyp kakao, cukier, proszek do pieczenia oraz sodę oczyszczoną. Do drugiej miski wbij jajka, rozmąć widelcem lub trzepaczką. Dodaj śmietanę oraz przestudzony tłuszcz, wymieszaj. Suche dodaj do mokrych. Krótko wymieszaj, aby tylko się połączyły. Dodaj posiekane czekolady, wymieszaj. 2. Foremki na muffiny wyłóż papilotkami. Napełnij je ciastem do 3 wysokości. Piecz 20-25 minut w temperaturze 180°C do tzw. suchego patyczka. 100 ml śmietanki podgrzej, dodaj posiekaną ciemną czekoladę, wymieszaj. Do pozostałej podgrzanej śmietanki dodaj posiekaną białą czekoladę i mieszaj aż się rozpuści. Wystudzone muffiny udekoruj najpierw ciemną a następnie białą polewą.
50 minut. Porcja: 340 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie