Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z masłem orzechowym i bananami
Naleśniki z twarogiem i bananami to klasyka, która łączy w sobie delikatność...
Odsłon: 137
Małe tortille z dobrze doprawionym farszem z kurczakiem i chorizo. Przed poda...
Odsłon: 82
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 86
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 1304
Naleśniki z twarogiem i bananami to klasyka, która łączy w sobie delikatność...
Odsłon: 137
Małe tortille z dobrze doprawionym farszem z kurczakiem i chorizo. Przed poda...
Odsłon: 82
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 86
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 1304
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni C.
Do miski włożyć obrane i pokrojone na kawałki banany, skropić sokiem z cytryny.
Dodać jajka, miód, masło orzechowe i wszystko rozgnieść widelcem.
Dodać kakao oraz sodę oczyszczoną i wymieszać wszystko rózgą.
Formę na muffiny wyłożyć papilotkami, napełnić je masą i posypać dropsami czekoladowymi.
Wstawić do piekarnika i piec przez ok. 18 - 20 minut.
WSKAZÓWKI Miód można zastąpić syropem klonowym.