Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj mój najmłodszy Synek ma imieninki, więc z tej okazji upiekłam dla niego do przedszkola całą armię babeczek. A że mamy jesień to obowiązkowo są to muffinki dyniowe. Tym razem musiałam troszkę zmodyfikować mój stały przepis i przygotować bez mleka ze wzgledu na alergię, ale i tak wyszły rewelacyjnie. Moje dzieciaki je uwielbiają, mam nadzieję, że w przedszkolu też zasmakują :) Spróbujcie również!
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 942
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 155
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 942
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 155
Składniki
Dynie obrać, usunąć pestki i zetrzeć na tarcę o drobnych oczkach. Obie czekolady drobno posiekać. Jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę, po chwili dolać delikatnie olej. Wszystkie mąki wraz z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną, cynamonem i kakaem przesiać do miski i dokładnie wymieszać. Do masy jajecznej dodać sypkie produkty i delikatnie zmiksować na małych obrotach. Następnie dodać startą dynię wraz z czekoladami i delikatnie, ale jednocześnie bardzo dokładnie wmieszać. Gotowe ciasto przełożyć na blaszkę do muffinek wyłożoną papilotkami i piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez ok. 22 min. Z podanej ilości wychodzi ok. 12-16 babeczek. Ja dla Synka piekłam z potrójnej porcji i wyszło mi 45 babeczek. Istne szaleństwo muffinkowe :)
Smacznego :)
:)