Do góry

Desery Przepis na:

Muffinki dyniowe z żurawiną i gorzką czekoladą

Muffinki dyniowe z żurawiną i gorzką czekoladą

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 40

Dodano:

Odsłon: 210

Dobre towarzystwo na jesienny relaks przy kawie...muffinki dyniowe z żurawiną, gorzką czekoladą i aromatycznymi przyprawami...idealne.

Składniki

  • puree z dyni - 1 szklanka
  • mąka owsiana - 190 g
  • mąka orkiszowa - 50 g
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • cynamon - 1 łyżeczka
  • kardamon - 1/3 łyżeczki
  • gałka muszkatołowa - 1/3 łyżeczki
  • goździki ( zmielone) - 1/3 łyżeczki
  • cukier - 60g
  • jajka - 3 szt
  • miód - 3łyżki
  • olej rzepakowy - 110 ml
  • żurawina suszona - 2 garści
  • gorzka czekolada ( posiekana drobno ) - 50g
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Puree z dyni : dynię kroimy na kawałki i pieczemy w piekarniku... 180 st C ok 35 min, upieczoną dynię miksujemy na gładką masę.

  2. 2. Mieszamy wszystkie składniki sypkie ( obie mąki, proszek do pieczenia, cynamon, kardamon, goździki, słodzidło, kardamon, gałka muszkatołowa.

  3. 3. Łączymy ze sobą : jajka peere z dyni , miód a następnie dodajemy powstałą masę do składników sypkich... Mieszamy do połączenia się składników.

  4. 4. Następnie dodajemy olej... mieszamy

  5. 5. Na koniec dodajemy żurawinę i czekoladę... mieszamy.

  6. 6. Pieczemy grzałka góra- dół, 26 min, 180 st C

  7. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń