Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchne, słodkie babeczki do popołudniowej kawki
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 152
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 152
Składniki
Masło zmiksować z cukrem. Dodać masę kajmakową, połączyć. Następnie dodać jaja, olej i maślankę, zmiksować. Na końcu przesypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, całość połączyć. Ciasto rozłożyć do papilotek do 2/3 wysokości.
Piec w temp. 180 stopni przez ok. 15-20 min. Ostudzić. Pozostałą masę kajmakową podgrzać, polać muffinki, wierzch posypać czekoladowymi cukierkami. Smacznego!