Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 20-06-2022
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszne i szybkie muffinki z rabarbarem, rodzynkami i orzechami włoskimi na zsiadłym mleku które są bardziej puszyste i wilgotne.Posypane kokosową kruszonką wszystkie składniki idealnie się komponują ze sobą.
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 669
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 49
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 92
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 122
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 669
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 49
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 92
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 122
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruszonkę wstaw do lodówki.
Rabarbar umyj i pokrój na mniejsze kawałki, posyp cynamonem i cukrem .Odstaw..Orzechy pokrój drobniej wymieszaj z rodzynkami.
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym dodaj sok z cytryny,olej ,mleko następnie mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą Dokładnie wymieszaj.Dodaj orzechy, rodzynki i rabarbar.Papilotki napełniaj ciastem do 3/4 wysokości wierzch posyp kruszonką.Piecz 25 minut w temperaturze 180 st.