Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 20-06-2022
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszne i szybkie muffinki z rabarbarem, rodzynkami i orzechami włoskimi na zsiadłym mleku które są bardziej puszyste i wilgotne.Posypane kokosową kruszonką wszystkie składniki idealnie się komponują ze sobą.
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 45
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 614
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1519
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 336
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 45
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 614
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1519
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 336
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruszonkę wstaw do lodówki.
Rabarbar umyj i pokrój na mniejsze kawałki, posyp cynamonem i cukrem .Odstaw..Orzechy pokrój drobniej wymieszaj z rodzynkami.
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym dodaj sok z cytryny,olej ,mleko następnie mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą Dokładnie wymieszaj.Dodaj orzechy, rodzynki i rabarbar.Papilotki napełniaj ciastem do 3/4 wysokości wierzch posyp kruszonką.Piecz 25 minut w temperaturze 180 st.