Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 20-06-2022
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszne i szybkie muffinki z rabarbarem, rodzynkami i orzechami włoskimi na zsiadłym mleku które są bardziej puszyste i wilgotne.Posypane kokosową kruszonką wszystkie składniki idealnie się komponują ze sobą.
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 33
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 162
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 149
W alternatywie do karpia oraz ryby po grecku na Święta w tym roku proponuję f...
Odsłon: 40
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 145
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 33
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 162
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 149
W alternatywie do karpia oraz ryby po grecku na Święta w tym roku proponuję f...
Odsłon: 40
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 145
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruszonkę wstaw do lodówki.
Rabarbar umyj i pokrój na mniejsze kawałki, posyp cynamonem i cukrem .Odstaw..Orzechy pokrój drobniej wymieszaj z rodzynkami.
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym dodaj sok z cytryny,olej ,mleko następnie mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą Dokładnie wymieszaj.Dodaj orzechy, rodzynki i rabarbar.Papilotki napełniaj ciastem do 3/4 wysokości wierzch posyp kruszonką.Piecz 25 minut w temperaturze 180 st.