Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, zdrowe i pyszne muffinki z błonnikiem jabłkowym i borówkami amerykańskimi. Błonnik jabłkowy ma pozytywny wpływ na przemianę materii, więc mogą korzystać z tego przepisu osoby odchudzające się. Przepis znalazłam na opakowaniu błonnika jabłkowego firmy Krueger, polecam!
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 362
Po urlopie zostają wspomnienia nie tylko na zdjęciach :) Słoweńsko-chorwacka...
Odsłon: 122
Bowl to pożywne, zdrowe i lekkie danie, które możemy przygotować z naszych ul...
Odsłon: 335
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 229
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 362
Po urlopie zostają wspomnienia nie tylko na zdjęciach :) Słoweńsko-chorwacka...
Odsłon: 122
Bowl to pożywne, zdrowe i lekkie danie, które możemy przygotować z naszych ul...
Odsłon: 335
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 229
Składniki
Szklanka - 250 ml Składniki suche wymieszać w jednym naczyniu, płynne w drugim. Suche i płynne składniki połączyć i wymieszać. Borówki umyć, osuszyć. Do miski wsypać mąkę ziemniaczaną, wrzucić borówki i obtoczyć wszystkie w mące. Dzięki temu borówki nie opadną na dno ciasta.
Do ciasta dodać obtoczone w mące borówki amerykańskie (ja dałam do połowy ciasta). Można dodać także ulubione dodatki, np. orzechy, rodzynki, kakao, wiórki kokosowe. Ciasto przełożyć do foremek na muffinki do 3/4 wysokości i piec około 20 minut w temperaturze 200 stopni C. Po upieczeniu i ostygnięciu można udekorować lukrem lub polewą. Smacznego!