Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, zdrowe i pyszne muffinki z błonnikiem jabłkowym i borówkami amerykańskimi. Błonnik jabłkowy ma pozytywny wpływ na przemianę materii, więc mogą korzystać z tego przepisu osoby odchudzające się. Przepis znalazłam na opakowaniu błonnika jabłkowego firmy Krueger, polecam!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9136
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9136
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Szklanka - 250 ml Składniki suche wymieszać w jednym naczyniu, płynne w drugim. Suche i płynne składniki połączyć i wymieszać. Borówki umyć, osuszyć. Do miski wsypać mąkę ziemniaczaną, wrzucić borówki i obtoczyć wszystkie w mące. Dzięki temu borówki nie opadną na dno ciasta.
Do ciasta dodać obtoczone w mące borówki amerykańskie (ja dałam do połowy ciasta). Można dodać także ulubione dodatki, np. orzechy, rodzynki, kakao, wiórki kokosowe. Ciasto przełożyć do foremek na muffinki do 3/4 wysokości i piec około 20 minut w temperaturze 200 stopni C. Po upieczeniu i ostygnięciu można udekorować lukrem lub polewą. Smacznego!