Do góry

Desery Przepis na:

Muffinki z błonnikiem jabłkowym i borówkami amerykańskimi

Muffinki z błonnikiem jabłkowym i borówkami amerykańskimi

Autor:

Przepisów i artykułów: 88 Ocena: 570

Dodano:

Odsłon: 111

Szybkie, zdrowe i pyszne muffinki z błonnikiem jabłkowym i borówkami amerykańskimi. Błonnik jabłkowy ma pozytywny wpływ na przemianę materii, więc mogą korzystać z tego przepisu osoby odchudzające się. Przepis znalazłam na opakowaniu błonnika jabłkowego firmy Krueger, polecam!

Składniki

  • 250 g mąki pszennej
  • 3/4 szklanki drobnego cukru
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka błonnika jabłkowego firmy Krueger
  • 1 szklanka mleka
  • 1/2 szklanki dobrego oleju
  • 2 jajka
  • 200 g borówek amerykańskich
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Muffinki z błonnikiem jabłkowym i borówkami amerykańskimi

Przygotowanie

  1. Szklanka - 250 ml

    Składniki suche wymieszać w jednym naczyniu, płynne w drugim. Suche i płynne składniki połączyć i wymieszać.

    Borówki umyć, osuszyć. Do miski wsypać mąkę ziemniaczaną, wrzucić borówki i obtoczyć wszystkie w mące. Dzięki temu borówki nie opadną na dno ciasta.

  2. Do ciasta dodać obtoczone w mące borówki amerykańskie (ja dałam do połowy ciasta). Można dodać także ulubione dodatki, np. orzechy, rodzynki, kakao, wiórki kokosowe.

    Ciasto przełożyć do foremek na muffinki do 3/4 wysokości i piec około 20 minut w temperaturze 200 stopni C. Po upieczeniu i ostygnięciu można udekorować lukrem lub polewą.

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń