Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Muffinki z borówkami"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 157
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 83
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 405
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19578
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 157
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 83
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 405
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19578
Składniki
Czas przygotowania 60 minut. Cena sztuki ok. 1,50 zł
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy mak, cukier i proszek do pieczenia, mieszamy. W drugiej misce łączymy olej, jaja i maślankę. Do płynnych składników dodajemy stopniowo suche i wyrabiamy mikserem na średnich obrotach. Na koniec dodajemy 75 g grubo posiekanej czekolady oraz 100 g umytych i osuszonych borówek, krótko mieszamy.
Otwory w blasze do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Przekładamy ciasto do 3/4 wysokości foremek. Pieczemy 20–25 minut w 200oC.
Muffiny wyjmujemy z formy, ale zostawiamy w papilotkach. W rondelku rozpuszczamy 75 g czekolady. Nabieramy na łyżkę lekko przestudzoną czekoladę i dekorujemy ciastka w esy-floresy.
Na wierzch kładziemy po kilka borówek i jeszcze raz polewamy czekoladą. Na koniec możemy delikatnie posypać brązowym cukrem w kryształkach.Źródło: Rewia