Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze muffinki jakie jadłam do tej pory, a nie jestem fanką gruszek.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10510
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6062
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5331
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12928
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4667
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10510
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6062
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5331
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12928
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4667
Składniki
W miseczce łączymy mąkę z solą, proszkiem do pieczenia, cynamonem oraz cukrem. W kolejnej misce trzepaczką łączymy wszystkie mokre składniki: olej, jajko, mleko i wanilię. Suche składniki dodajemy do mokrych i mieszamy do połączenia. Na koniec delikatnie mieszamy ciasto z pokrojoną gruszką. Wszystkie składniki na kruszonkę przekładamy do miski i dłońmi rozdrabniamy, aż uzyskamy grudkowatą teksturę. Formę na muffinki wykładamy papilotkami lub smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Przekładamy ciasto do ¾ wysokości foremki, wierzch obsypujemy kruszonką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy przez ok. 30-35 min, do uzyskania złotego koloru muffinek. Po upieczeniu zostawiamy na 15 min. w piekarniku i dopiero po tym czasie wyciągamy i studzimy. Smacznego.