Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie ciasto, kwaskowe jabłka i dużo słodkiej kruszonki to połączenie idealne. Polecam Wam przygotowanie takich muffinek, najlepiej z podwójnej porcji bo szybko znikają
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5479
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154746
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1022
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 440
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5479
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154746
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1022
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 440
Składniki
Wykonanie muffinek jest bardzo proste i potrzebujemy tylko miskę i łyżkę rózgową. Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier, cukier waniliowy. Wlewamy olej i sok jabłkowy. Dodajemy również jogurt naturalny gęsty i wbijmy jajka. Jogurt naturalny możemy zastąpić greckim gęstym. Całość dokładnie mieszamy tylko do połączenia się składników. Blaszkę na muffinki wykładamy papilotkami. Następnie wykładamy ciasto po 2-3 łyżki na każdą babeczkę. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Starte jabłka wykładamy na ciasto. Ze składników na kruszonkę czyli masła, mąki i cukru robimy kruszonkę. Posypujemy nią babeczki. Jeżeli lubimy cynamon możemy posypać nim jabłka lub dodać do kruszonki Przygotowane muffinki pieczemy 35-40 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni góra dół, do suchego patyczka.