Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na te muffinki jest łatwe i zawsze się udaje. Próbowałam go już z różnymi owocami, tym razem przyszła kolej na owoce leśne, czyli borówki i maliny. Oczywiście można je zrobić tylko z jagodami, albo z innymi owocami. Ja robiłam też ze śliwkami i borówkami amerykańskimi. Z podanej ilości składników wychodzi 10 muffinek.
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2842
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2842
Składniki
Borówki płuczemy i pozostawiamy do obcieknięcia
Papierowe foremki wkładamy do zagłębień w blaszce na muffiny. Podgrzewamy tłuszcz, którym pędzlujemy środki foremek
Margarynę ucieramy z cukrem i solą na puszystą masę. Dodajemy jajka ( jedno po drugim ) stale ucierając
Mąkę łączymy z proszkiem i przesiewamy. Mieszamy z masą tłuszczowo - jajeczną. Dodajemy delikatnie oprószone mąką borówki i maliny. 10 malin pozostawiamy do dekoracji. Delikatnie mieszamy
Foremki wypełniamy do 2/3 wysokości ciastem. W każdą muffinkę wciskamy po jednej malinie, tak, aby nie zanurzyły się całkowicie w cieście. Wstawiamy do nagrzanego do 200 st piekarnika i pieczemy ok 30 minut
Muffinki wyjmujemy z piekarnika i zostawiamy do wystygnięcia. Podajemy w papierowych foremkach