Do góry

Desery Przepis na:

Muffinki z kremem ryżowym

Muffinki z kremem ryżowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 79 Ocena: 1012

Dodano:

Odsłon: 397

Pyszne babeczki kakaowe z kawałkami czekolady i świetnym kremem ryżowym. Czekoladowa bomba :)

Składniki

  • Składniki na ok. 16 babeczek:
  • 1 3/4 szklanki mąki pszennej
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • 2 jajka
  • 3/4 szklanki oleju
  • Dodatkowo tabliczka czekolady (ulubionej)
  • Składniki na krem ryżowy:
  • 2 torebki ryżu ugotowanego na miękko
  • 1 kostka masła (200g)
  • 4 łyżki kakao
  • 3-4 łyżki cukru pudru (w zależności od tego, jak słodkie kremy lubicie)
> 6 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przygotowujemy babeczki:
    Składniki suche (mąkę, cukier, proszek do pieczenia i kakao) mieszamy w jednej misce.
    Składniki mokre (jogurt, jajka i olej) mieszamy w drugiej misce.
    Mokre składniki dodajemy do suchych i całość mieszamy łyżką, tylko do połączenia, ciasto nie musi być gładkie.
    Czekoladę kroimy na kawałki i dodajemy do ciasta, mieszamy.
    Foremkę na muffinki wykładamy papilotkami i w każdej umieszczamy dużą łyżkę ciasta. Muffinki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.

  2. Przygotowujemy krem:
    Ryż blenduję na gładką masę.
    Masło miksujemy na puch, dodajemy ryż, kakao i cukier puder i miksujemy całość do uzyskania kremu.
    Gotowym kremem dekorujemy muffinki tak, jak lubimy.
    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (41)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń